Bokat

Hola,
Nu guys, har jag bokat en spontanresa till Thailandet. Vi borjar bli rejalt panka och det ar tydligen billigt dar? eh.
Skamt asido, bar av 6e december till Bangkok och sa utgar vi darifran. Hemfard 4e februari sa jag bor landa i Luleland igen 5e. Vet ni? Det ar inte sa jakla latt att blogga harifran. Det hander for mycket. Blir blankt i skallen nar man klickar sig in pa blogg.se.
Naja, jag krigar pa och sa ses vi i vinterlandet i februari!

No pictures. Nada

Jag vet ju att det ar bilder ni ar och snokar efter, men jag maste tyvarr meddela att det inte blir mycket av den varan just nu da det inte finns nagot public network i narheten.
Bilderna jag tagit hittills har jag, begavad som jag ar, lyckats lagga in enbart pa datorn efter att jag raderade dem fran minneskortet och insag att min harddisk inte ar synkroniserad med min macbook, utan med pc... Sa nu sitter de dar de sitter, ororliga for tillfallet.
Jag har inte direkt nagon bradis med att losa detta heller for jag ar lite upptagen med att hinka massvis med fro-yo, hoppa i vagorna, lasa bocker i solstolen utanfor lagenheten vid poolen, se man som friar till sina flickvanner i solnedgangen nar jag ar pa kvallspromenad eller bara pressa sand mellan tarna och ma allmant toppen.
Hoppas ni har overseende med detta.

Surfers Paradise

Snabbt visit pa ett internethak i omradet. Inspirationen rinner inte direkt hela vagen ut genom fingrarna just nu sa jag tankte halla mig till basics.
Vi anlande i Brisbane for tre dagar sedan, spenderade en natt pa ett hostel dar och tog dagen darpa en buss ut till Surfers Paradise dar vi befinner oss nu. Bokade hostel for tre dagar men hittade lagenhet redan tidigt pa morgonen andra dagen. aaanej...
Det ar en Holiday apartment som ligger mitt i stan, narmast stranden. aaanej..
Den hyr vi sa lange vi kanner for det, eller sa lange pengarna racker utan jobb. Jag skulle fixa tva manader utan jobb, men jag tankte val borja soka ganska direkt nu nar laget kanns lite mer stabilt. Maste bara njuta en smula till, sa nu tankte jag ga ner och joina de andra pa stranden.
Har inte sett ett moln sedan vi kom till surfers.
aaanej...


Ett drös förevigade ögonblick


Nudel-livet i Cairns

Att leva på existensminimum och ändå förlora miljontals kronor (känns det som) är en konst. Vi är grymma på detta. Det känns som om pengarna flyger ut genom fönstret och allt man hinner registrera är timmarna som flyger förbi i solen eller nudlarna som flyger ner i magen. Visst hade man hört om hur Australien är ett dyrt land, men chocken är ändå ett faktum.
En sammanfattning av de senaste dagarna är på sin plats:
Det är otroligt varmt här. _Otroligt_. Solen gassar och termometern ligger kring 30 om dagarna medan den bara droppar några enstaka grader mot kvällen.
Vädret har svängt om en del men de soliga dagar vi lyckats lapa har ändå förvandlat mig och Amanda till Brandbilar och skaldjur. Jag har fått uppleva en ny grad av brännskada då huden liksom spänns och blir illröd-fläckig. Jodå, mor, jag konsumerar solkräm för en hel armé men vad hjälper det när ozonlagret är paj. dagen idag spenderades under ett träd i långbrallor jag fick panik-köpa i en av alla helt fantastiska surf-shoppar i stan.
Hostlet ligger centralt efter The Esplanade i Cairns city. Det finns ingen egentlig strand på den här sidan utan vi hänger ofta vid det enorma, allmänna poolområdet som ligger rakt över gatan. Det ligger dock kant i kant med havet så det är fantastiskt fint, men vi längtar efter sand mellan tårna.
Kameran har väl blixtrat till lite sporadiskt (hej, sarah) här och där för att man känner sig lite obligerad, men som vi lever nu så har jag väl inte riktigt haft ro att dokumentera speciellt mycket. Jag kommer att ladda upp de bilderna när orken infinner sig och internetet inte är begränsat. Patience!
Annars?
Vi har hookat med V.G som anlände igår och han har redan fått fart på oss. Idag bokade vi två utflykter. En till barriärreven som avgår från hamnen nedanför hostlet på torsdag, och så en till världens äldsta regnskog(!!!) som äger rum redan imorn!
Efter dessa två så känner vi att Surfers Paradise kallar. Där kommer vi försöka oss på resans första jobbsökande. Tanken är att stanna i sisådär två månader för att sedan åka vidare längst med kusten, förmodligen köpa/hyra bil och stanna någonstans på vägen för att jobba på en farm eller två.
Slutligen är väl målet att ha skrapat ihop såpass med slantar att man hamnar i Asien för att kunna förskjuta hemfärden till rusket och leva lite glassigt för ett tag.
Inget är ristat i sten, den som lever får se, men just nu så är det i de banorna som tankarna rullar.
Bränd och flagnande näsa är allt jag har att erbjuda för tillfället. Stay tuned.

World square hostel

Här sitter vi på andra sidan jorden där husen nuddar himlen och tågen går på räls över våra huvuden, ändå har vi dragit oss inomhus och är åter igen på jakt efter wi-fi. Anledningen till detta är inte bara de värkande fossingarna efter att ha gjort stan lite smått under förmiddagen, utan vi sitter och letar flygbiljetter.
Man kan ju tycka att en annan borde vara less på att flyga efter 1,5 dygn i luften men nu vill vi vidare efter kusten. Cairns i sikte. Dels för att höja graderna på termometern, men främst för att sänka utgifterna så snabbt som möjligt.
Tjugo minuter kvar till incheckning, tre nätter bokade, sedan är tanken att vara i luften igen.
På återseende!

RSS 2.0