Tankar om dagen då jag nästan inte fanns

Det har varit en sådan dag som jag har ibland. Det är inget fel på dagen i sig, det har funnits sol och jag har haft all tid i världen. Alla möjligheter har varit mina, men jag har bara inte känt av omgivningen.
Jag började dagen med en löprunda runt sjön. Efter en snabbdusch kände jag mig sådär nylöpt och ironiskt nog full av energi som man blir efter ett bra pass. Jag skulle laga lunch med en vän, men det visade sig att hon behövde sova. Det har jag full förståelse för, så jag satte igång att göra nytta.
Det tog ungefär femton minuter så hade jag släppt diskborsten och satt på sängen med benen i kors och plöjde inspiration på min macbook. Bloggar tillhörande människor jag aldrig mött men ändå tycker att jag känner för att de är så duktiga på att uttrycka sig i text och bild.
Det blev mellan varven ett och ett annat serieavsnitt, knaprandes på en och en annan morot. Har för vana att alltid ha morötter hemma då jag upptäckt att det inte är sötsug jag drabbas av i tid och otid utan snarare tuggsug.
Nu är klockan efter nio på kvällen och jag har som högst varit till sophuset och affären idag. Inte träffat några människor jag känner, inte pratat i telefon. JO, nu ljög jag. Min chef ringde.
Poängen var hur som helst att jag inte riktigt har existerat idag, och det har jag nog egentligen inte gjort på ett bra tag.
Just nu ligger jag blixt stilla på sängen, bredvid mig ligger en vattenflaska. Ser fascinerat på när vattenytan rubbas med vart och ett av mina hjärtslag.
Jag har tydligen en väldigt intensiv vilopuls, utan att vara illa tränad (även om folk brukar påstå att det hör ihop). En vän sa en gång att kanske har jag ett väldigt litet hjärta som måste slå hårdare och fortare för att klara av att pumpa runt allt mitt blod.
tumblr

Legit lays in the eyes of the beholder


Min värld

Funny story; Denna beställde jag från tradera, i sömnen. Jag somnade med datorn på magen, hade surfat runt på tradera ett tag, och vaknade till texten "tack för ditt köp".

colour


Let's go?

src;tumblr x7

Det spelar ingen roll hur länge du själv haft macbook, så fort någon skaffar en ny så är man lika pigg på att inviga den. Såhär:


RAT

johnny's bird

Arbetsprov

Är grymt imponerad av den här unge mannens arbetsprov till Beckmans designhögskola. Han har alltså hittat på ett helt land.
Arbetsprov av Oskar Pernefeldt

sluta upp med sådant äckelpäckel, sa fröken


Pysslar på och bränner samtidigt maten på spisen. Så har det alltid varit

orginalbild;tumblr

Skitjobbig gif


Oh how the mighty has fallen



Sunshine

klicka på bilden

Guess we're still kids on the run

Solen får mig att tänka nostalgiska tankar. Och längtande tankar. Och tankar som inte finns. Det är det fina.
Kreta-11

Hyllning

En kvinna från LUSH utsätter sig frivilligt för 10h tortyr som kan jämföras med den djuren utsätts för ofrivilligt varje dag för vår fåfängas skull.
PETAs hemsida finns en lista på företag som på ett eller annat sätt använder sig av försöksdjur.
pics;Mark Large

Dancing around the apartment in my new pantyhose listening to cat stevens


TODAY i'm on fire

tumblr

Går och lägger mig



BOYSBOYSBOYS

tumblrtumblrtumblr

Jag försöker skapa en gnista av passion med hjälp av förkolnade drömmar och hitta ljuset i en tunnel utan slut. Men glöden värmer än och jag känner mig sakta men säkert fram i mörkret.


Det brukade vara vi


Ironiskt

Jag är ingen ordentlig människa. Det är ingen hemlighet, snarare ett ökänt faktum. Jag bryr mig inte om ordning och reda lika mycket som jag bryr mig om, ja, allt annat.
Sedan jag flyttade in i min lägenhet, för cirka tre månader sedan, så har jag struntat blankt i att köpa en trådlös router och kört på en millång nätverkskabel. Denna har hängt och släpat efter min stackars macbook kors och tvärs mellan köket och vardagsrummet för att i andra änden ligga som ett enormt skatbo bakom skohyllan. Detta har för mig varit en totalt obetydlig detalj medan mina gäster ofta påpekat hur fult eller opraktiskt detta fenomen sett ut.
Det är ju inte direkt första gången man får höra något sådant. Jag har trivts hur bra som helst med denna fantastiskt fula men ekonomiska lösning... Tills igår när kabeln valde att glappa i några timmar för att till slut ge upp.
Sörjandet blev kortvarigt då jag tidigare idag var in på Kjell och company för att motvilligt köpa mig en router. Efter en rad svordomar följt av den euforiska känslan av erövring när jag till slut fick skiten att fungera genom manuell installation så hade jag äntligen internet igen.
Detta resulterade i att jag blev rastlös och började möblera om i vardagsrummet istället. Efter tre timmar av detta ser det näst intill likadant ut och nu sitter jag här och tänker på hur ironiskt det är att jag inte kan känna mig fulländad och finna ro förrän jag vet att jag har valmöjligheten att vara uppkopplad på vilda webben, även om jag väljer bort det så fort den infinner sig.


En ledig dag

Vaknade precis på mage, halvvägs på väg ner ur soffan och med mitt eget hår i munnen. Jag skulle bara kolla lite How I met your mother...? Ligger nu orörlig, stirrar i taket och lyssnar på cat stevens. Tur man är ledig.
src;unknown

Simpel bananpannkaka

Jag har gjort en bananpannkaka till mellis nu innan jag drar till jobbet. ORDVITS! (till mellis = till mig!)

Simpelt som tusan:
1 banan
1 ägg
(jag hade i lite sojamjöl för konsistensen men jag tror inte ens det är nödvändigt)
vispa, stek, ät.

Hail the captain

Piratdagen bjöd på det mesta, till och med DJ'n på sportbaren i Haparanda (som f.ö. is the place to be) hade sjörövartema. Fick bland annat uppleva tystnaden som uppstår när ett trettiotal pirater, lätt runda under foten, marscherar fram inne på IKEA för att ta sig en kaffe å bulle en lördagseftermiddag. Avslutade på MAX, som sig bör, för att sedan promenera till elevhemmet badandes i morgonsolen.

Piratpeppen

Nu när piratbyxorna är på så är piratpeppen såklart påslagen och jag börjar sakta men säkert förvandlas till en sån som rövar, skålar och slåss. Förutom slåss.
Den obligatoriska papegojan sitter i högerörat

Det är tur att jag inte har tusen saker att göra och ska upp om sex timmar för då hade jag behövt sova nyss



Chewbacca

Jag har en once in a blue moon - ledig helg nu i veckan! Detta innebär all in med piratfest, utklädnad och kungligt umgänge i Haparanda av alla ställen på klotet. Två arbetspass kvar och sedan sätter jag mig på en buss uppåt.
Fridens!
Jag undrar vart allt mitt lego har tagit vägen...

sågar av kängor och ser besvärad ut


Just nu

Jag såg just en film där de älskade varandra och han dog.
Fåglarna väsnas utanför fönstret och det börjar bli ljust igen.
Mitt dygn är på tvären igen, precis som det brukade vara.
Mina tankar är också på tvären.
liten mel

whiskyrösten

Om man tycker att jag har en något mörkare stämma i vanliga fall så låter jag nu som en renodlad, kraxande, whiskyälskande man. Idag var första gången på jag-vet-inte-hur-länge någon använde bäbisröst på största allvar för att de tyckte synd om mig. Så på den nivån är det.
För övrigt har jag legat och sträck-scrollat sida upp och sida ner på tumblr så ögonen bokstavligen värker.
tumblr

carpe diem, varsågod att fånga dagen i din trefärgade skala

Jag har funderat lite, dragit paralleller mellan inredning och våra liv.
I och med att vi alla måste ha samma panelgardiner, carpe diem i träbokstäver och en abstrakt fondvägg med tulpaner hemma så anser vi att det inte passar sig att hänga en handmålad tavla på väggen som skär sig med resten av svensson-temat. Det spelar ingen roll vart tavlan kom ifrån eller vem som givit den till oss.
Varför har vi inte plats för annat än massproducerad felfrihet? Varför ska det spela roll att vi inte är felfria nog att det finns plats för oss själva eller något personligt och lite skamfilat i våra egna hem?
Det är lite som med allt annat, det här med inredning. Man har det så fläckfritt om än opersonligt som möjligt runtom sig för att kunna lura till och med sig själv att skavankerna inte existerar. Varför göra sitt eget hem till en fasad? Varför begränsa sin tillvaro till en enda skala? När och vart ska man då ha tid för utsvängningar och att vara sig själv?
Om man tycker om något, om det betyder något för en, så ser jag ingen anledning till varför det inte ska få plats och snarare göra helheten vackrare.
Det bästa som finns med att få komma hem till någon annan är inte när du kan säga att du vet precis vart de köpt allting och att de dammsuger fem dagar i veckan, för det säger ingenting. Det bästa är när du kommer hem till någon som visserligen bor i en salig röra av prylar, men du kan säga precis vem den saliga röran tillhör, vem som bor där.
tumblr

ain't no fancy way of eatin' a carrot


Målat sängliggandes

Lyssnade på musik och sov lite till. Sedan vaknade jag till, fortfarande röstlös, men lite piggare. Bestämde mig för att släpa upp en mindre canvas och några akrylpennor i sängen. Låg där och ritade/vilade i omgångar. Blev en lätt morbid tavla. Tror jag lägger mig och sover igen. Fred ut.

Vaknat

Vaknade för en stund sedan men slog upp ögonen för bara några minuter sedan. Fick just orken att sträcka mig efter datorn som låg på sängbordet. Rösten är fortfarande spårlöst försvunnen och jag har bara fått i mig rumstempererat vatten ur ett glas som stod bredvid sängen. Snart ska jag försöka resa mig och göra te.
Där rösten tar slut tar skrivandet vid, och då skrivandet startar strömmar tankarna fritt. Synd bara att jag inte orkar mer för stunden. Ska luta mig tillbaka i havet av kuddar och lyssna på Keaton Henson. Återkommer.
bilder; Cairns morning, Aussie -11

Äter en morot och funderar över saker jag lämnat bakom mig men inte släppt taget om


Tänker inte nämna vädret...

...

Korka skumpan, jag är leeedig!

Däremot höll det inte så bra med tå-vickandet... Jag ska bara dricka upp mitt java och sedan bege mig ut på en promenad.
Kreta -11

"I have lost my hair and my childhood but I will never lose my courage"

klicka på bild för källa

Man vill lämna något efter sig, men ändå gå hel därifrån


Rosa moln

Idag rullar jag in på sista tiotimmars nattpasset i rad. Det blir det sjätte och på en annan restaurang. Nu har jag inatt(imorse), till skillnad från de tidigare nätterna, sovit tillräckligt men mina ben har krampat och jag har kallsvettats hela natten för att jag inte suttit ner mer än 30 minuter per dag och bara gått, gått, gått och sprungit. Ska bli mäkta skönt att slå upp ögonen imorn och bara ligga kvar i sängen och filosofera. Vicka lite på tårna i några timmar och sedan gå på bio. Klå det!
POFF sa det och så svävade det förbi ett rosa moln. Antingen small det på SSAB eller så kanske någon blev blixtlär på kvarteret bredvid.

RSS 2.0