Nej, jag kommer nog inte tina fram någonting innan våren själv


google.


Welcome back to my world of sweet escape


Nya kategorier

Med våld, vilja och vaselin kärlek har jag nu listat ut hur, och skapat ett gäng kategorier här. Detta betyder ordning och reda. Dock är det mycket möjligt att det bara blev enklare för mig själv, för det är ju en definitionsfråga vilken kategori var och ett utav inläggen bör tillhöra.

Bilder - Ja, det hittar du väl lite här och var, men här är bilden i fokus, eller så var texten så obetydlig att till och med den fattiga bilden var ballare.
Mellz - bilder på vederbörande. Fast det infaller lite här och var i andra kategorier med, beroende på vad som är prioriterat i inlägget.
Pyssel - Borde vara en mer innehållsrik kategori, men jag har blivit himla dålig på att dokumentera eller ens pyssla speciellt mycket längre.
Stora ord - ord jag vill propsa extra på eller har lagt lite extra tanke bakom.
Små ord - här har storleken ingen betydelse, men det är lite mer alldagligt.
Toner - helt enkelt musik. Kan innehålla spår av bilder och texter..
Kolla vad jag hittade - Här hamnar allt som jag vill tipsa om, bilder som inte är mina, citat eller annat som jag inte hittat på själv helt enkelt.


Dreamers don't have to dream

Drömmar. Det är ett av de finaste orden jag vet. Det skapar en liten explosion av alla regnbågens färger i mitt sinne och färgerna flyger runt och fläckar ner alltihopa. Drömmar är önskningar större än verkligheten själv. De är större än de tyngsta slagen eller de hårdaste av ord och de kan ta människor igenom nästan vad som helst. Man kan leva på drömmar, tack vare drömmar. Jag önskar att jag hade fler drömmar, men jag har kommit att se på livet i ett allt för stort samanhang för att ha några kvar. Det är svårt att backa tillbaka när jag väl hamnat i de banorna. Jag kan dagdrömma, och natt-drömma, och ha drömmar för stunden, men drömmarna blir aldrig längre större än sanningen för mig, och jag saknar det så. Drömmar är betet i snöret som hänger framför oss där vi vandrar. Utan dem har vi inte samma behov av att sträva framåt, och det är ju det som är tänkt för oss.
Men jag har inte fastnat. För även om sanningen är för stor i min värld för att drömmarna ska få plats, så finns det så mycket som är vackert, och jag kommer fortsätta att distraheras av det.
Det är allt det vackra som får mig att sträva framåt, för så länge jag vandrar så kommer det att dyka upp nya sevärdheter, insikter och intryck längs min väg. De människor som rör vid mig, deras ansikten som speglar allt de vet, det är vackrare än sanningen.



google.


Jag kommer aldrig flytta hemifrån

Jag landade i Luleå för fyra veckor sedan. Sedan dess har jag varit här igen, men inte hemma. Inga flygplan flyger hem till mig. Det går inga turer dit. Det krävs en annan typ av resa. Hemma är en plats i mitt huvud där jag trivs med att utforska och drömma. Sedan jag kom tillbaka har jag mest svävat runt med skygglappar på sidorna, gjort vad som krävs av mig, men inte någonting utöver det. Jag undrade om någonting hade hänt inom mig som gjort att jag vuxit ifrån min nyfikenhet och börjat stressa över saker jag lovade mig själv att aldrig göra. Men jag har hittat navigationerna, snubblat över dem så fort jag började spendera lite mer tid för mig själv. Sanningen är den att jag aldrig kommer flytta hemifrån. Jag kommer alltid att bo hemma, i flickrummet i mitt huvud, där jag samlar på intryck som jag förvarar i en enda röra, inte på arbetsintyg i prydliga pärmar.


Robert Sheehan


.................................... o_O


Jag har bakat.

Alla vet att jag är lika huslig och bra på att baka som en lyktstolpe, men idag har jag NÄSTAN bakat. Chokladbollar. Eller, gills det om man tänkt baka men äter upp hela skålen med smet innan man hunnit rulla en enda?
Klart det gör, jag hällde ju i pärlsockret.


lillmellz 08


Ugglar i natta

Har man jobbat natt, ja då sitter man här nästa natt klockan 02:41 och tycker att klockan är 20:41.
Och det fungerar inte som på en riktig uppesittarnatt när man blir kreativ heller. What to do? Jag har ju redan virkat Nalle Puh en ny outfit liksom...


Misfits

En brittisk ungdomsserie i lite marvel-stuk, rent estetiskt, och med klassiska UK-influenser, främst detta ständigt förekommande, brittiska ungdoms-slang. Helt klart godkänt tidsfördriv. Hoppas bara att jag inte får för ont i magen av minsta lilla uns spänning då den påminner en smula om serien heroes som jag fick sluta se efter första säsongen för att det pumpade lite för mycket adrenalin. Gosh.
Jag såg ett avsnitt tidigare idag, satt bokstavligen och hoppade upp och ner i soffan. Typiskt sådär "NEJNEJNEJ gå inte in dääär!!!".


Utterputter

Jag såg en utter när jag cyklade genom stan. Jag är fortfarande väldigt skeptisk men jag har googlat länge och beslutat mg för att det var en utter. Det är helt klart blogg-värt!


google.


Babysitting

När folk börjar lämna mig här i staden och jag inte har några pass på jobbet så går jag bara och väntar på bättre tider, som visserligen kommer, men jag blir så fruktansvärt ensam och rastlös. Jag vet att väntan inte leder nånstans, som Melissa Horn hade sagt, så då blir jag min egen barnvakt och måste se till att jag är sysselsatt och nöjd precis hela tiden.


Hank



- You look tired
- Well, it's been a long life


SÅ många

...minuter tog det innan jag fick dåligt samvete för att ha kritiserat någon. Utan att ha direkt öst galla eller så. Jag har svårt för det där. Samtidigt som jag vill att folk bara ska vara en enda hög kärlek så vill jag ha den brutala sanningen innifrån och alla åsikter är inte rosa och fluffiga.


Fenomenet Rebecca & Fiona

Jag har suttit och plöjt SVTs webbserie om fröknarna vi-är-bäst-å-coolast. Grymt flexibel livsstil är få förunnat. Jag kan förstå deras image som man antingen hatar eller älskar, men jag är jäkligt delad i den frågan. Å enda sidan tycker jag aldrig illa om folk som inte beter sig illa, men å andra sidan så tycker jag inte nödvändigtvis om folk som vet hur coola dom är och blir så upptagna av att vara det att man inte visar upp en ödmjuk sida ibland också. Sedan har vi ju det här med hur man klipper ett program också så egentligen har jag ju inget konkret att skriva under på. Jag är underhållen, men inte imponerad.


google.


Hej igen

Nu är det färdighaft med att gräva för djupt i existenskorgen och inse att botten utgörs av ett hål. Nu är det slut på att sträva efter att efterlikna och att stå rakt. Jag tänker balansera på kanten av korgen med krokig hållning. Om du inte förstår mig och mina metaforer så kan du läsa någon annans blogg. Och ta mig inte med en nypa salt. Om du inte vill ha ren och skär mig, så strunta i det. Tack och adjö.


RSS 2.0